dijous, 15 de desembre del 2011

Diada de St. Josep de Calassanç




2 comentaris:

  1. Va ser una bona festa!! Em va agradar molt participar-hi!

    ResponElimina
  2. "275 anys de ensenyar, 275 anys de somriures, 275 anys de amistat"
     
    La festivitat de Sant Josep de Calasanç va servir per recordar que el 2012 es l’any de la celebració dels 275 anys com a Escola Pia a Mataró.
    La celebració començà amb la interpretació al piano de “Someone like you” per la Sandra Rodríguez per continuar amb els parlaments en commemoració dels 275 anys de l’escola Pia de Mataró. 
    David Gallemí, director gerent de l’escola, va dividir el seu discurs en sis capítols, tots ells per agrair a tota la “família” de Santa Anna la seva col·laboració i suport.  Amb unes “moltes gràcies” seguit d’un “ per molts anys” David Gallemí es dirigí a tothom. En un moment concret parlà de la feina que fa el professorat amb els alumnes i lloà les seves ganes de seguir endavant malgrat els temps de crisi que estem vivint. També recordà que a partir del 2012 s’aniran celebrant diferents festes i actes per commemorar l’aniversari de l’escola. 
    A continuació el director de l’escola va cedir la paraula al Pare Provincial, Pare Pallarolas. Amb un "Jo també sóc un alumne d’aquesta escola però no he vist a cap professor meu per aquí, deuen ser els que no han pogut venir" va iniciar el seu parlament per assegurar que l’any 2876 encara seran aquí l’escola i els escolapis. El to alegre i festiu serví per recordar la trajectòria de l’escola a llarg de tot aquest temps on hi ha hagut "moments més difícils que els actuals, però també hem passat prosperitats, joies i alegries" però "sempre ens hem mantingut al peu del canó". Va dir que no sabem el què vindrà, ni el què passarà, però si sabem el que farà l’escola d’aquí 275 anys: "EDUCAR". Va aclarir que amb “educar” volia dir “treballar per la sostenibilitat i la millora de la casa i viure la universalitat i la personalitat pròpia” per acabar recordant les paraules de Sant Josep de Calassanç "PIETAT I LLETRES” i insistir que "amb pietat vull dir l’esperit i amb lletres les paraules de Sant Josep de Calassanç”. Les últimes paraules del Pare provincial van ser en memòria del Pare Joan "Va dedicar tota la seva vida en fer-ho tot i a més amb una intenció educativa".
    Un cop acabats els parlaments, es va procedir a fer un reconeixement a diferents integrants de la comunitat educativa i després es va fer un homenatge a aquells professors que feien 25 anys com educadors i treballadors de l’escola: Montse Diaz, Dolors Gil, Carles Cordon, Nuria Rius, Xavier Manrique, Nuria Escolà i Carme Roca.
    Ja a les acaballes de la festa l’alumne Pol Peiró va lliurar al Pare Pallarolas el dibuix que havia estat fent mentre ell parlava.
    Tot va acabar amb un esplèndid aperitiu al nou poliesportiu de Santa Anna centre.

    VALENTINA BORREGO I PAULA SERRA

    ResponElimina