dilluns, 19 de desembre del 2011

Acte inaugural



Per més informació podeu accedir a:


Televisió de Mataró
       24 Hores Maresme Notícies
       La Fabrica

- Ajuntament de Mataró
     Notícia Santa Anna

Capgròs
       Notícia 1
       Notícia 2
       Notícia 3
       DENIP


- Tot Mataró
       Tret de sortida a la celebració dels 275 anys de Santa Anna

2 comentaris:

  1. Hola a tots i totes.
    Som els alumnes del cfgm2adm, aquest blog ens agrada molt. I animem a tots els alumnes de l'escola a participar o comentar en aquest magnific blog.FELICITATS PELS 275 ANYS.
    -------------------------------------------------
    Animeu-vos tots a participar en l'entrepa solidari, és per una bona causa.

    Salutacions.

    ResponElimina
  2. ELS VESPRES DE SANTA ANNA INICIEN LES CELEBRACIONS DELS 275 ANYS DE L’ESCOLA PIA A MATARÓ.

    Joan Vila, secretari de l’escola Pia de Catalunya i Joan Móra, alcalde de Mataró, commemoren l’aniversari de l’escola

    Ambdues personalitats varen pronunciar unes emotives conferències el passat dijous 19 de gener en l’acte inaugural que dóna el tret de sortida a les celebracions dels 275 anys de l’escola Pia a Mataró. El sr. Joan Vila, secretari de l’escola, amb “som un conjunt de homes i dones, laics i religiosos que creuen que l’educació és la millor eina per transformar el món” va definir el paper de l’escola des dels seus inicis fins avui en dia. També afegí que està oberta a tothom i arrelada al país, és a dir, “som una escola que defensa la nostra llengua i la nostra cultura” des de tots els àmbits tant en el lleure, com en el món professional, en el de la cooperació internacional i que lluita contra l’exclusió social.
    L’il·lustríssim alcalde de Mataró, Joan Móra, començà el seu parlament recordant la seva trajectòria com exalumne i l’encert del Pare Joan en l’aconsellar-li venir a Mataró a fer Formació Professional. Un cop acabat l’agraïment i expressada la seva joia per ser de nou a l’escola com alcalde de Mataró, va centrar la seva conferència en la relació de l’escola amb l’ajuntament al llarg d’aquests 275 anys. Va fer esment d’aquella primera escola que estava ubicada a l’Hostal del Pardal portada per dotze escolapis i com d’aquí és va passar al solar del davant, a la Plaça Santa Anna, l’actual escola de Santa Anna centre. Remarcà que l’escola Pia és un entitat compromesa amb el municipi perquè aquest compromís forma part del tarannà ètic de la institució. Va destacar la feina d’adaptació que s’ha fet al llarg d’aquests anys tant a nivell educatiu com social i la voluntat de créixer i millorar. Per acabar va agrair l’esforç i el treball de tots els professionals que formen l’escola perquè són innovadors, estimen la seva feina i això fa que el gruix d’alumnes creixi any rere any mantenint l’esperit i la vocació de servei al poble que l’ha distingit tot aquest temps.
    La nit va concloure amb un senzill vermut al vestíbul del centre. Hi havia un ambient càlid, alegre i sentimental. I encara que es recordessin emotivament aquests últims 275 anys, no era la nostàlgia el que predominava en el aire, sinó un sentiment d’esperança i seguretat en quan els propers anys de l’escola Pia a Mataró.

    CARLA NIGRA I ELENA TORRELL

    ResponElimina